Fra smerter, angst og depresjon til livsglede, latter og humor!
Din overskrift
MIN BAKGRUNN
FRA MUSKELSMERTER, SØVNLØSHET, UTBRENTHET, ANGST OG DEPRESJON TIL LATTER & LIVSGLEDE!

Hei! Har du smilt til noen i dag? 
Hilste du på en hyggelig person i speilet i dag morges, kanskje? 😀
Jeg er oppvokst i en av Norges vakre småbyer, Florø - i Sogn og Fjordane, og ga våren 2010 ut boka EN BOK TIL GLEDE! av Førkja fra Vest. Den handler om å se på tilværelsen med humoristiske briller, - illustrert ved egne opplevelser fra krigstiden i Florø, - og andre situasjoner. Bok nr. 2 - DET ER BEDRE Å TENNE ET LYS.. ga jeg ut i oktober i fjor. Den handler om starten av Alternativbevegelsen i Norge, som fant sted på Bauker kursgård i Østre Gausdal, Gudbrandsdalen - God's Fire Valley...
Jeg er Cand.mag. fra Universitetet i Oslo, med fagene norsk, fransk og tysk.
Utdannet meg til Helhetsterapeut ved Mandala Senter for Livskunst, etter min livskrise (se under), der jeg tok 1-årig deltidsutdanning i helhet og helse, drøm, bahai grunnskole, Regnbueskolen, Mysterieskolen og flere helgekurs i meditasjon og healing. Se 
www.mandala.no

Jeg er utdannet Polaritetsterapeut fra den 2-årige deltidsutdannelsen ved Norsk Institutt for Polaritetsterapi i Oslo, v/Unnolv Bjerknes.  www.polaritetsterapi.com
 

Så er jeg Sertifisert LatterYogalærer fra Dr.Madan Kararia's International School of Laughteryoga, og driver i dag LatterYogaSkolen i Norge.

Jeg arbeidet som språklærer ved Sogndal Gymnas, da jeg midtveis i livet opplevde en såkalt livskrise, - som igjen ble porten til det nye livet.
Etter å ha stått på som en 'maskin' i mange år, og ikke lyttet til kroppens signaler, med sterke muskelsmerter og etter hvert søvnproblem, begynte det å bli vanskelige tider.

Det kom gradvis snikende en klaustrofobisk angst - som etter hvert toppet seg i en dyp depresjon. 
NESTEN all lufta gikk ut av meg, og jeg trodde jeg var ferdig med livet..

Men heldigvis - gnisten kunne tennes igjen.
Takket være min nysgjerrighet og min søken etter å finne igjen livsgleden og dermed meningen med livet, kom energien gradvis tilbake.

Det ble en spennende vei. Det igjen å oppdage den åndelige dimensjonen ved livet, var det viktigste, - i tillegg til igjen å få kontakt med den avstengte kreativiteten, som var blitt borte i hverdagens strev.

Heldigvis klarte jeg forholdsvis fort å komme inn igjen i læreryrket. Jeg tok mange kurs og flere utdanninger i årene fremover. Etter å ha oppdaget "den helhetlige veien" til helse, med vektlegging på selvinnsikt og ansvar for egen helse, fant jeg en sunnere livsstil. Det har gjort godt! 

Gjennom min søken fant jeg Baha'i - en tro som bygger bro. Se www.bahai.no , og egen side på min meny.  Utdannet meg til Aromaterapeut hos Bioteam i Kristiansand, og til LatterYogaInstruktør-lærer v/ International School of Laughter Yoga, igangsatt av indiske dr. Madan Kataria, www.laughteryoga.org , og jeg er utdannet Virtues Facilitator for Virtues Project,'De gode egenskapers kurs', anbefalt av FN og Dalai Lama se www.virtuesproject.org, og www.virtuesproject.no 

Jeg har vært nysgjerrig på og prøvd ut mye av det som kalles Alternativ medisin. I England kalles dette Supplementary Medicine, - et uttrykk jeg liker bedre.
Dette - kommer jeg mer inn på i en bok jeg skriver om kursgården som ble drevet i ca. 10 år i Østre Gausdal, Bauker Kursgård. Jeg har intervjuet flere av de som var med og drev stedet, brukere av stedet og noen av de som var barn i  dette miljøet.
Bauker Kursgård ble arnestedet for alternativ medisin, kurs og utdanninger i Norge innen helhet og helse.
 
Senere kommer en bok om latter og humor, og flere andre...
 

Jeg tilbyr kurs, foredrag, livsveiledning og behandlinger, og er i mitt livs beste alder noensinne.  LIVET ER DET STØRSTE AV ALLE EVENTYR, sier Benedicte Thiis, og det er jeg jamen enig i! 🤩